Ajankohtaista

15.06.2018

Opiskelija-asuntoja asiakasystävällisesti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) omistaa yli 2600 opiskelija-asuntoa pääkaupunkiseudulla. Asunnot ovat ylioppilaskunnan suurin jäsenetu ja erittäin haettuja. Kohtuuhintaiset ja hyvin pidetyt opiskelija-asunnot ovat haluttu vaihtoehto pääkaupunkiseudun tiukassa vuokra-asuntotilanteessa. AYY:n talousjohtaja Reija Väätäinen kertoo, että he käyttävät Domo-asuntojärjestelmää asuntojen välitykseen jäsenilleen:

”Domo on asiakasystävällinen ja ketterä asuntojärjestelmä käyttää. Olemme saaneet asiakkailta positiivista palautetta Domon helppokäyttöisyyden vuoksi.”

AYY:n jäsenet ovat kaikki Aalto-yliopiston opiskelijoita ja odottavat lähtökohtaisesti verkkopalveluilta paljon. Teknisesti orientoituneet opiskelijat ovat testanneet Domon käyttöliittymää ja tietoturvaa useampaan kertaan ja järjestelmään onkin tehty parannuksia käyttäjäpalautteen perusteella. Domoa kehitettäessä on pidetty huolta teknisestä laadusta, joten uusien ominaisuuksien kehittäminen ja löytyneiden ongelmien korjaaminen tehdään aina nopeasti.

AYY:llä Domo on integroitu talousjärjestelmä Netvisoriin. Näin säästetään työtä myös taloushallinnon osalta. Tätä integraatiota syvennetään entisestään, kun uusia osia prosessista jätetään automaation tehtäväksi ja säästetään ihmisten aika ihmisten ymmärrystä ja päättelyä vaativien asioiden hoitamiseen. Muiden Domo-asiakkaiden on mahdollista ottaa kehitetyt integraatiot käyttöön sukkelasti.

Reija Vääräinen kertoo, että viimeisimpänä tavoitteena AYY:llä on ollut helpottaa tärkeimpien asioiden seuraamista ja raportoimista:

”Olemme kehittäneet statistiikkaosiota, eli voimme raportoida asuntojen vuokrausasteita, jonojen pituutta ja koostumusta helposti. Domo rakentaa valitsemistamme tiedoista kuukausittain raportit, joista pystymme seuraamaan tilanteen kehitystä vilkaisulla.”

Uudet raportointikokonaisuuden rakentamiseen kului palautekierroksineen aikaa noin kaksi viikkoa. Asunnonvuokraaja tarvitsee tietoa yhtä paljon kuin asunnonhakijat asuntoja ja Domon avulla nämä molemmat asiat on mahdollista ratkaista.